Vesistömallinnuksen avulla Haminan edustalta on tunnistettu soveltuva paikka, jossa prosessijätevesi sekoittuu isoon vesimassaan, eli jo valmiiksi suolaiseen Itämereen. Purkualueet on valittu siten, että suolapitoisuuden laimeneminen on mahdollisimman tehokasta.
Akkumateriaalitehtaan prosessijätevedet kulkevat ensin tehtaan oman vesienkäsittelylaitoksen kautta, jolloin niistä saadaan talteen metallijäännökset ja ammoniakki 99 %:n puhdistustehokkuudella. Natriumsulfaattia ei kuitenkaan poisteta, vaan se jatkaa matkaansa eteenpäin.
Käsiteltyyn prosessijäteveteen esisekoitetaan merivettä ennen sen purkua vesistöön kahdella diffuusorilaitteella. Purkualueilla prosessijätevesi sekoittuu tehokkaasti ympäröivään vesistöön, jolloin se pysyy meriveden luontaisen suolapitoisuuden vaihtelun sisällä. Teettämiemme mallinnusten perusteella meriympäristölle ja –kalastolle ei aiheudu haittaa, sillä alueella elävät lajit ovat tottuneet tämän kaltaiseen suolapitoisuuden vaihteluun.
Käsitellyn prosessijäteveden vaikutukset ovat hyvin ennustettavissa ja pitkäaikaisesti arvioitavissa Haminan edustalla. Toiminnan alkaessa CNGR Finland tarkkailee ja säätää meripurkua ympäristöluvan linjausten rajoissa ja toimintaa valvoo riippumaton osapuoli, jotta vaikutukset meriympäristöön pysyvät mahdollisimman pieninä.